onsdag 20. februar 2013

Morgendagens helter

God dag, kjære lesere! 

I dag er det onsdag 20.februar og Framtidskonferansen 2013 på Bergens nyeste videregående skole, Nordahl Grieg, er i gang. For de av dere som ikke har hørt om denne konferansen, er dette skolens årlige tradisjon hvor vi får besøk av mange spennende mennesker med forskjellige bakgrunner, utdanninger og yrker. Framtidskonferansen foregår over tre dager, og er fylt med inspirerende foredrag om blant annet politikk, kultur og teknologi. Til tross for variert innhold på foredragene, er tanken bak konferansen at elevene skal bli nysgjerrige og engasjerte. 
I dag er vi ungdommer, men tiden flyr - og snart er det vi som styrer landet. Snart er det vi som underviser de nå små barna i barnehagene, ja, til og med de som ikke ennå er født - kanskje ikke engang planlagt. Vi skal ikke bare følge fotsporene til generasjonene før oss. Vi har mange utfordringer i vente. Hva gjør vi når vi går tom for olje og gass? Hvordan skal vi takle multikulturismen som øker i landet? Hvordan kan vi bidra til å bekjempe fattigdom, urettferdighet og korrupsjon? Hvor stor del av hverdagen skal sosiale medier ha? Vi må derfor tenke kreativt og ta ansvar for vår egen fremtid, og en fremtidskonferanse handler om nettopp dette. Som sagt på åpningen av konferansen: "Dere skal sitte igjen med flere spørsmål enn svar." Vi skal bli motiverte og inspirerte til å ta del i samfunnet og utviklingen. 
Første dag av Framtidskonferansen 2013 er over, og vi gleder oss til de neste to dagene. Det kommer flere oppdateringer etter morgendagens foredrag, og vi håper noen vil la seg inspirere! 

Foto: MK-elever på NGV
Tekst: Kristine Soltveit

1 kommentar:

  1. Dette innlegget er så godt at jeg valgte å dele det på skolens facebook-side. Flott språkbruk, interessant innhold og god layout. Ser frem til neste innlegg :-)

    SvarSlett